Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 ianuarie 2016, 10:39 Muzica uşoară views 5955
Semne bune anul are?
22 ianuarie 2016, 10:39 Muzica uşoară views 5955

Semne bune anul are?

Anul 2016 ar putea fi unul foarte bun pentru Spitalul Raional din Călărași, dar și pentru Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Ungheni. Asta, pentru că ambele au ajuns în vizorul Agenției de Dezvoltare Centru privind implementarea aici a unor proiecte ce vizează eficiența energetică în clădirile publice.

"Din 53 de fișe de proiecte analizate, au fost elaborate 13 concepte de proiecte posibile, cîte unul în fiecare raion din Regiunea de Dezvoltare Centru. După examinarea acestora, au fost alese cinci concepte de proiecte viabile, în baza cărora au fost elaborate cinci rapoarte. Este vorba despre Liceele: „Mihai Eminescu" din Ungheni, „Holercani", raionul Dubăsari, "Ion Vatamanu" din Strășeni, "Alexei Mateevici" din Șoldănești, dar și de IMSP Spitalul Raional Călărași.

Cele cinci rapoarte urmează a fi aprobate de Consiliile locale, după care va urma etapa de identificare a surselor de finanțare pentru elaborarea documentației tehnice și nemijlocit pentru realizarea proiectelor", se menționează într-un comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Centru.

Totodată, e posibil să înceapă reabilitarea unor drumuri ce vor lega, într-un final, cele trei raioane: Ungheni, Călărași, Nisporeni.

Potrivit aceluiași comunicat, au fost identificate 12 coridoare principale de drumuri regionale și locale. Dintre acestea, patru coridoare au fost preluate spre finanțare de proiectul Băncii Mondiale. De notat că două vizează regiunea noastră. Este vorba de traseul Cornești SineștiCornovaOnișcani – Răciula, cu lungimea totală de 52,7 km, care va conecta raioanele Ungheni și Călăraşi. Al doilea traseu este: Pîrlița BălăneștiSeliște, cu lungimea totală de 40,90 km, ce va conecta raioanele Ungheni și Nisporeni. Urmează ca Banca Mondială să înceapă finanțarea, dar asta se va întîmpla numai după ce în R.Moldova se va instala un mediu investițional favorabil și sigur.

Sursa: www.expresul.com

Cuvinte cheie:

proiect , 2016 , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.