Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2021, 14:00 Muzica populară views 3000
Focul Veșnic de la memorialul din Cahul a fost aprins din nou
27 octombrie 2021, 14:00 Muzica populară views 3000

Focul Veșnic de la memorialul din Cahul a fost aprins din nou

Focul Veșnic de la memorialul în Parcul Central din Cahul a fost reaprins după ce mai devreme flacăra a fost stinsă, la cererea primăriei locale, sub pretextul economisirii după introducerea stării de urgență în țară, pe fondul crizei gazelor.

Directorul Cahul-Gaz, Valeriu Valachi, a declarat că stăpînul punctului de consum Focul Veșnic este primăria Cahul, iar primarul a cerut companiei să oprească focul. În același timp, primarul orașului Cahul, Nicolai Dandeș, nu a oferit nici un comentariu presei.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a spus că nu era nevoie de stins Focul Veșnic, deoarece costurile întreținerii sale erau mici.

Trebuie menționat faptul că săptămâna trecută Focul Veșnic a fost stins și la Chișinău la Complexul memorial "Eternitate". Ministerul Apărării a declarat că el a fost stins pentru o perioadă scurtă de timp - pînă la înlăturarea unei defecțiuni tehnice. În aceeași zi, focul veșnic a fost reaprins la Chișinău, ceea ce a bucurat mulți moldoveni care au venit aici cu lumînări aprinse.

Locuitorii țării speră că, în ciuda tuturor circumstanțelor, flacăra va arde întotdeauna, pentru că cetățenii din Moldova multinaționale își amintesc și cinstesc memoria celor căzuți în lupta împotriva fascismului și, în orice circumstanțe, în zile de bucurie sau în zile de durere, aduc un omagiu și recunoștință celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în liniște și pace.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , foc , Memorial , Cahul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.