Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 octombrie 2017, 16:20 Muzica populară views 16380
În oraşul Cahul apa s-a scumpit cu 15%
25 octombrie 2017, 16:20 Muzica populară views 16380

În oraşul Cahul apa s-a scumpit cu 15%

Locuitorii oraşului Cahul vor achita din luna curentă un preţ pentru apă mai mare cu 15%. Noile tarife au fost aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, la cererea principalului furnizor local SA "Apă-Canal Cahul".

Din luna octombrie, cahulenii vor plăti 24,4 lei pentru o tonă de apă, în loc de 21,2 lei, cît achitau anterior. Iniţial, întreprinderea municipală "Apă-Canal Cahul" a cerut o majorare de 46,6%, motivînd prin creşterea cheltuielilor pentru prestarea serviciilor.

„Au crescut simţitor tarifele la energia electrică, ce constituie în tariful de prestări servicii circa 30-35 la sută. Întreprinderea a beneficiat de un împrumut de la Banca Mondială, în anii 2004, 2006. La ora actuală, avem în jur de şapte milioane de lei datorii faţă de Ministerul Finanţelor", a spus Gheorghe Ghețivu, şef interimar la „Apă-Canal Cahul", citat de gazetadesud.md.

Potrivit SA „Apă-Canal Cahul", ajustarea actuală a tarifelor pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, efectuată în octombrie curent, va genera venituri suplimentare de circa trei milioane de lei, ceea ce nu acoperă necesitățile întreprinderii de a achita creditul, asta fără a lua în calcul datoria de 7 mln de lei existentă în prezent.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

apa , scumpire , Cahul

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
877 locuitori

Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.