Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iunie 2017, 11:30 Muzica populară views 11807
Ravagii în sudul țării: Grindina a distrus tot ce i-a stat în cale
23 iunie 2017, 11:30 Muzica populară views 11807

Ravagii în sudul țării: Grindina a distrus tot ce i-a stat în cale

O ploaie cu grindină a făcut ravagii aseară în raioanele Cahul și Cantemir. Aversele puternice au inundat mai multe curţi, iar grindina a distrus culturi agricole.

Ofițerul de presă al DSE, Diana Țuțu, a declarat pentru Deschide.md că salvatorii nu au primit niciun apel de urgență, iar pagubele vor fi evaluate de comisiile locale.

În același context, aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare, după ce de joi, 22 iunie, au devenit active 6 puncte rachetare noi din zona Centru a țării, care acoperă o serie de localități din raioanele Călărași și Hîncești.

În acest scop au fost implementate mecanismele de activare și dezactivare a zonelor cu permisiune de zbor pe perioada lansării rachetelor, întrucît activitățile de protecție antigrindină se asociază cu pericol pentru zborurile tuturor tipurilor de aeronave ce trec deasupra teritoriilor de impact.

Perioada de protecție antigrindină este 15 aprilie – 30 septembrie, iar în anul 2017 vor fi active 121 de puncte de impact al rachetelor.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

grindină , Cahul , Cantemir

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.