Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 decembrie 2016, 10:25 Muzica populară views 6695
Copiii din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia şi Basarabeasca au primit în dar produse de panificaţie
24 decembrie 2016, 10:25 Muzica populară views 6695

Copiii din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia şi Basarabeasca au primit în dar produse de panificaţie

În ajunul sărbătorilor de iarnă, copiii din grădiniţele şi din centrele de plasament din raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia şi Basarabeasca au primit în dar produse de panificaţie. Este a treia donaţie în cadrul campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei", inițiată de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare împreună cu partenerii.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul evenimentului de donaţie, la Grădiniţa nr. 8 din oraşul Cahul, ministrul agriculturii, Eduard Grama, a declarat că cele trei tone şi jumătate de produse de panificaţie donate urmează să ajungă la 11 mii de copii din peste 120 de grădiniţe şi 28 de centre de plasament din cele patru raioane. „Este o campanie socială care a fost pornită şi pentru promovarea produselor autohtone. Campania va continua şi după sărbătorile de iarnă cu donaţii de produse conservate şi lactate", a notat ministrul.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Panificaţie şi Morărit, Veaceslav Guţuleac, partener la donaţia de produse de panificaţie, a menţionat că această campanie este extrem de importantă pentru că există o mulţime de producători autohtoni care asigură consumatorii cu produse de calitate şi acest lucru trebuie promovat. „Putem garanta produse de cea mai înaltă calitate, de aceea ne-am alăturat acestei campanii sociale, pe lîngă Ministerul Agriculturii, pentru a ajunge la copilaşi şi să demonstrăm că avem un produs competitiv la preţ şi calitate", a mai spus Veaceslav Guţuleac.

„Am venit cu turte dulci, biscuiţi, covrigei şi cu tot ceea ce poate bucura sufletul unui copilaş – desigur produse de calitate", a declarat directorul comercial al SA „Franzeluţa", Lilian Zaporojan.

„Noi credem că copiii sînt cea mai mare bogăție a unui popor, a unui stat şi ne bucurăm că Ministerul Agriculturii a venit cu partenerii aici la Cahul pentru a fi alături de copii", a afirmat preşedintele raionului Cahul, Ion Groza.

Directoarea Grădiniţei nr. 8 din oraşul Cahul, Angela Bogus, a spus că instituţia este frecventată de 350 de copii, iar din donaţie fiecare va primi în dar cîte un pachet cu produse de panificaţie. „Produsele sînt autohtone, chiar şi părinţii au fost foarte mulţumiţi de faptul că produsele nu sînt aduse de peste hotare, dar sînt fabricate aici, la noi", a mai spus directoarea.
Campania Socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei" a fost lansată în vara anului curent şi are un program de doi ani. Anterior în cadrul campaniei, copiilor din municipiul Chişinău şi din raioanele de nord le-au fost livrate fructe şi legume.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

copii , cadouri , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.