Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2014, 12:09 Partituri şi manuale de muzică views 11370
„Toamna aurie” a venit la Briceni
Foto: trm.md
13 octombrie 2014, 12:09 Partituri şi manuale de muzică views 11370

„Toamna aurie” a venit la Briceni

La Briceni duminică s-a desfăşurat Festivalul raional al roadei „Toamna aurie". Acesta a fost însoţit şi de un iarmaroc de toamnă. Acţiunea este parte a Festivalului Naţional al Vinului.

„Sînt invitate 28 de primării locale cu expoziții de recoltă, cu expoziții de bucate tradiționale, băuturi care se produc la noi în raion. Totodată, avem programat un spectacol de zile mari cu cei mai buni artiști amatori din raionul Briceni", a declarat, pentru Radio Moldova Actualități, șeful serviciului raional cultural, Ilie Zagariciuc.

Totodată, vicepreședintele raionului Briceni, Valeriu Bobuțac, a spus că anul curent a fost unul favorabil pentru obținerea roadei. „Cu regret, sînt probleme la exportul producției pomicole. În pofida acestui lucru, continuăm să exportăm în Belarus, Ucraina, România, Bulgaria, Turcia. Sunt oferte din partea Egiptului, Arabiei Saudite", a spus Valeriu Bobuțac.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

iarmaroc , Festival , localitati , toamna , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.