Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2013, 16:24 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 8206
20 noiembrie 2013, 16:24 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 8206

La Sîngerei a început construcţia locuinţelor sociale


Foto: moldpres.md

La Sîngerei a demarat, astăzi, construcţia locuinţelor sociale, finanţate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Astfel, 35 de familii socialmente vulnerabile din Sîngerei vor beneficia de locuinţe sociale în cadrul fazei a II-a a proiectului de construcţie a acestor locuinţe, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi finanţat de BDCE, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MDRC.

Prezent la inaugurare, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Victor Zubcu a menţionat că grupul ţintă al acestor locuinţe îl constituie familiile cu nivel minim oficial de subzistenţă, inclusiv tinerii specialişti. Beneficiarii vor fi selectaţi la nivel local de către o comisie creată în acest scop.

Blocul de locuinţe sociale din Sîngerei va avea 5 nivele, cu 35 de apartamente finalizate "la cheie"

Valoarea totală a proiectului de la Sîngerei constituie circa 12 mln de lei. 65% din suma totală este un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pe un termen de 20 de ani, iar 35% constituie contribuţia administraţiei publice locale, inclusiv aport nefinanciar.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , construcție , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.