Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 660 Vizualizări

La Sîngerei a fost finalizat un proiect de revitalizare urbană


Proiectul de revitalizare urbană „Sîngerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, a ajuns la etapa de finalizare. În perioada 14-21 noiembrie, ADR Nord a desfășurat recepția la terminarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, transmite moldpres.md.

Potrivit ADR Nord, în total, companiile executoare au valorificat 15,5 milioane de lei (cca 775 de mii de euro), alocați din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sîngerei constituind circa 12% din suma alocată.

În urma implementării proiectului, au fost obținuți următorii indicatori: 4.691 mp de trotuar reconstruite; 4.225 mp de căi de acces construite; patru locuri de joacă construite; trei locuri de fitness construite; două stadioane de mini-fotbal construite; un scuar amenajat. În următoarea perioadă, antreprenorii urmează să ia în considerare observațiile documentate de către membrii comisiei de recepție.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sîngerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sîngerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Cuvinte cheie:

Sîngerei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lidovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe