Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2022, 12:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 1670
Oraşul Sîngerei va fi modernizat
12 octombrie 2022, 12:00 Compozitori, interpreţi, formaţii muzicale views 1670

Oraşul Sîngerei va fi modernizat

Lucrările de modernizare prin dezvoltarea infrastructurii orașului Sângerei au ajuns la etapa de finalizare şi urmează să fie evaluate de o comisie de recepţie, pe parcursul lunii noiembrie. Proiectul este realizat în cadrul unui program de revitalizare urbană, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Lucrările de revitalizare urbană în cadrul proiectului au demarat în luna mai curent și sunt executate de două companii, iar valoarea contractelor de antrepriză încheiate constituie per total 14,72 de milioane de lei (circa 750 de mii de euro), din sursele FNDRL, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria orașului Sângerei în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Sîngerei , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.