Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 881 Vizualizări

„Fotbalul ne unește” a ajuns și la Sîngerei


FMF, în colaborare cu UNICEF și Asociația Special Olympics, continuă să implementeze Proiectul-pilot „Fotbalul ne unește”, care are ca scop responsabilizarea societății și incluziunea copiilor cu CES în societate. Noul proiect se desfășoară în 20 localități din 16 raioane ale țării.

Orașul Sîngerei a devenit, astfel, a cincea localitate care implementează acest proiect. Festivalul incluziv a fost desfășurat la grădinița Mărțișor și Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", unde au participat 60 de copii. Micuții au fost ghidați de către educatorii lor, folosind elementele de bază ale fotbalului pentru a face cunostință cu sportul rege. De asemenea au fost organizate seminare pentru educatori și profesori, unde s-a discutat despre scopurile, etapele și continuitatea proiectului. La fel, pentru a evidenția importanța și actualitatea acestui proiect, au fost prezentate mai multe platforme informaționale pentru crearea metodologiei specifice practicării fotbalului incluziv în regiune.

Fiecare copil s-a ales cu un certificat de participare. De asemenea, ambele instituții au primit de la Federația Moldovenească de Fotbal și Special Olympics setul de inventar și echipament sportiv (5 mingi, plasă de mingi, 10 jaloane, scăriță de coordonare, fluier, pompă, 40 maiouri/40 plastroane, 2 maiouri polo).

La eveniment au participat Chiril Șușu, secretarul general al ARF Sîngerei, Elena Patraș, directoarea grădiniței Mărțișor, Larisa Gavrilova, directoarea Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir", Eugen Cucoș, Direcția sport a primăriei orașului Sîngerei, Andrei Cucoș, viceprimarul orașului Sîngerei, Anatolie Cojocari, managerul proiectului "Fotbalul ne Unește".

Toate evenimentele din cadrul proiectului „Fotbalul ne unește” se desfășoară cu respectarea strictă a instrucțiunilor protocolului privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , Sîngerei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cremenciug

Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Citeşte mai departe