Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 mai 2019, 15:45 Poveşti views 20634
În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă
03 mai 2019, 15:45 Poveşti views 20634

În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă

Locuitorii satului Sărata Veche, Făleşti, au de acum încolo o piaţă modernă. Pe teritoriul acesteia, localnicii vor putea găsi de la produse alimentare pînă la îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Noua piaţă mixtă, care are 100 de locuri de vînzare, a fost mult aşteptată de săteni, în special de cei care pînă acum mergeau să-şi comercializeze marfa la Făleşti sau în alte localităţi vecine. După ce tarabele au fost sfinţite de preot, au apărut şi primii vînzători.

Cei care vor să-şi vîndă marfa în piaţă nu vor achita nicio taxă. Cheltuielile de întreţinere vor fi suportate de autorităţile locale.

Costul proiectului a fost de 900 de mii de lei. 70 la sută reprezintă contribuţia Fondului de Investiţii în Agricultură, iar restul - a localnicilor. La evenimentul de inaugurare a fost şi deputatul Sergiu Sîrbu.

În comuna Sărata Veche din raionul Făleşti locuiesc în jur de patru mii de oameni.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

piata , Făleşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.