Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2012, 12:28 views 7009
24 ianuarie 2012, 12:28 views 7009

În faţa sediului consiliului raional Edineţ a fost arborat steagul istoric al lui Ştefan cel Mare

În faţa sediului consiliului raional Edineţ a fost arborat steagul istoric al lui Ştefan cel Mare, la acelaşi nivel cu drapelul ţării şi al raionului.

Potrivit preşedintelui raionului, Oleg Scutaru, acest lucru a fost făcut din considerente patriotice. Totodată, el a remarcat că acvila de pe actualul drapel de stat al Moldovei nu a fost niciodată un simbol moldovenesc, aceasta ne-a „revenit” nouă de la Valahia, cînd aceasta a predominat ca principat.

"Acest steag a fost arborat nu numai pe sediul consiliului raional Edineţ, dar şi în biroul meu, şi în biroul primarului satului Brătuşeni, deoarece este necesar de comandat suport, steaguri, mai ales că că sîntem în toiul iernii şi sînt multe alte probleme primordiale, dar în viitor vor fi instalate şi în faţa altor instituţii publice", a menţionat preşedintele.

"Mi-am propus să cultivăm sentimentele patriotice ale cetăţenilor, pentru ca ei să-şi cunoască istoria şi ce steaguri a avut Moldova, pentru că în cazul în care aceste simboluri se află la vedere, nu apar întrebări de genul, ce ar însemna acestea", a adăugat Oleg Scutaru.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.