Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 aprilie 2015, 15:03 views 11294
La P.I. „Edineț” au fost reluate lucrările de construcție a infrastructurii (FOTO)
23 aprilie 2015, 15:03 views 11294

La P.I. „Edineț” au fost reluate lucrările de construcție a infrastructurii (FOTO)

Specialiști din cadrul Secției managementul proiectelor (SMP) a Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au efectuat o vizită de lucru în cadrul proiectului „Conectarea Parcului Industrial «Edineț» la infrastructura de acces și utilitățile publice".

La vizita de lucru au participat autoritățile publice locale, administratorul Parcului Industrial „Edineț" (P.I. „Edineț") și toate structurile implicate în procesul de realizare a proiectului. Membrii grupului de lucru s-au reunit inițial în incinta Primăriei orașului Edineț, pentru a discuta despre organizarea lucrărilor de construcții ce urmează a fi efectuate pe parcursul acestui an, după care s-au deplasat în teren, pe teritoriul P.I. „Edineț", unde au fost reluate lucrările de construcție a infrastructurii.

Șeful SMP, Constantin Bândiu, a specificat principalele activități planificate pentru anul 2015 în cadrul proiectului și a solicitat ca operatorul economic să analizeze documentația tehnică pentru a preveni posibilitatea efectuării lucrărilor suplimentare pe parcursul realizării proiectului. Totodată, șeful SMP a solicitat ca Primăria or. Edineț, care este beneficiarul proiectului, să expedieze o notă informativă către proiectant cu privire la neajunsurile depistate, ce urmează a fi omise în scurt timp. De asemenea, după finalizarea lucrărilor, beneficiarul proiectului urmează să asigure amenajarea teritoriului aferent P.I. „Edineț".

În prezent, pe teritoriul P.I. „Edineț", operatorul economic S.R.L. „Constructorul" efectuează lucrări de construcție a rețelei de canalizare. Operatorul economic urmează să construiască 240 de metri de conducte pentru apă potabilă, 1760 de metri de conducte pentru canalizare, 320 de metri conducte interne de gaz natural, precum și un bloc administrativ cu o suprafaţă de 514 de metri pătrați.

Proiectul de conectare a PI „Edineț" la infrastructura de acces și utilitățile publice a fost lansat în septembrie 2014, în incinta Primăriei orașului Edineț. În contextul celei de-a doua ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord (Zilele RDN), ADR Nord și Primăria orașului Edineț au semnat un Acord de parteneriat în cadrul proiectului. Amintim că piatra de temelie a PI „Edineț" a fost pusă în toamna anului 2013, în contextul primei ediții a Zilelor RDN.

Valoarea totală estimativă a proiectului de la PI „Edineț" este de circa 10 milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Anul trecut, pentru efecturarea lucrărilor, au fost alocați 2,5 de milioane lei. Suma necesară finanțării lucrărilor ce vor fi efectuate în acest an va fi decisă la următoarea ședință a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
647 locuitori

Stejăreni este un sat din cadrul comunei Lozova, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 de oameni. Satul Stejăreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.