Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2023, 12:00 views 2068
Nivelul de poluare a aerului în Chișinău continuă să se mențină la un nivel ridicat
03 ianuarie 2023, 12:00 views 2068

Nivelul de poluare a aerului în Chișinău continuă să se mențină la un nivel ridicat

Nivelul de poluare a aerului în mun. Chișinău continuă să se mențină la un nivel destul de ridicat. Despre aceasta anunță Agenția de Mediu într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, la data de 30 decembrie s-a înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10mkm, limita fiind depășită de 2,8 ori.

"Influența sectorului cald în combinație cu vântul slab (îndeosebi în mun. Chișinău s-a atestat acalmie) și prezența straturilor de reținere au contribuit la acumularea poluanților în aer. Lipsa mișcării intensive a maselor de aer în direcția orizontală și verticală au contribuit la depășiri ale normelor sanitare pentru particulele PM10 mkm. Aceasta depășire semnificativă a fost condiționată atât de condițiile meteorologice, cât și de nivelul ridicat a traficului rutier, fumul și funinginea de la încălzirea locuințelor", subliniază Agenția de Mediu.

Sursa citată reamintește că în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, agenții economici care sunt cei mai mari poluatori, sunt obligați să treacă la un alt regim redus de lucru, pentru a diminua poluarea, mai cu seamă, în orele de vârf.

"Facem apel la CET, fabrica de sticlă, uzinele de ciment, fabricile de producere a materialelor de construcție etc., care trebuie să se supună prescripțiilor Agenției de Mediu și să contribuie la reducerea poluării, în special cu PM10, având semnate acorduri de participare la diminuarea poluării aerului atmosferic", se mai arată în comunicat.

Sursa: voceabasarabiei.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , poluare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.