Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 decembrie 2022, 12:00 views 1334
Parcul
09 decembrie 2022, 12:00 views 1334

Parcul "La Izvor" va deveni cea mai dezvoltată zonă sportivă din capitală

Parcul "La Izvor" va deveni cea mai dezvoltată și amenajată zonă sportivă din capitală

Despre acest lucru a anunțat conducerea Primăriei municipiului Chișinău, menționînd că, împreună cu reprezentanţii federaţiilor de sport şi ai cluburilor şi şcolilor sportive, aflate în subordinea Direcţiei generale educaţie tineret şi sport, a fost organizată o şedinţă în Parcul „La Izvor”.

Scopul discuţiilor a fost analizarea şi stabilirea unor sarcini pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din parc, conform cerinţelor şi normelor în vigoare.

După cum s-a menționat, parcul este în proces de reabilitare şi urmează să devină cea mai dezvoltată şi amenajată zonă sportivă. Conducerea Primăriei municipiului Chișinău a promis că va ține cont de părerea reprezentanţilor federaţiilor de sport şi, în limita bugetului disponibil, Primăria Chişinău, inclusiv în cadrul unor parteneriate, va finaliza amenajarea terenurilor sportive.

Este vorba despre terenurile de tenis de cîmp şi de masă, terenurile de volei de plajă, ️terenul de baschet, terenul de minifotbal, terenului de fotbal de plajă, amenajarea plajei.

Anterior a fost reabilitat parcul "La Izvor" și au fost create condiții pentru locuitori. Totodată, în ultimii ani, au fost majorate substanţial alocaţiile pentru domeniul sportului din Capitală. Doar în anul, din bugetul municipal au fost alocate peste 9 mil. de lei.

Pentru anul 2023 municipalitatea și-a propus: să investească în instituţiile de profil din subordinea DGETS, să cofinanţeze proiectele sportive și participările sportivilor la competițiile în străinătate, să investească în infrastructura sportivă în instituţiile de învăţămînt din municipiu.

De asemenea, primăria capitalei va cofinanţa campionatele şi evenimentele sportive desfăşurate în Capitală, precum și va organiza în fiecare weekend evenimente sportive, inclusiv în spaţiile publice renovate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parc , sport , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.