Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 497 Vizualizări

Tradiționalul maraton de toamnă închide iar străzi din Chişinău


În acest weekend, pe 24 și 25 septembrie, în Capitală se va desfășura Maratonul Internațional Chișinău.

În legătură cu organizarea evenimentului, a fost semnată Dispoziția Primarului General al municipiului Chișinău, precum că la 24 septembrie, începînd cu ora 01:30 pînă la 25 septembrie, ora 19:00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt, în perimetrul străzilor: B. Bodoni – Al. Puşkin.

La 25 septembrie, începînd cu ora 02:00 pînă la finisarea cursei, va fi sistată circulaţia rutieră pe traseele de deplasare a participanţilor la Maraton.

Circulația fi restricționată în felul următor:

- pentru cursa „Fun Run": startul din PMAN, pe traseul: PMAN — bd. Ștefan cel Mare — str. Vasile Alecsandri -- str. V. Micle — str. B. Bodoni — PMAN (finiş).

- pentru „Maraton": startul din PMAN, pe traseele: bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt – str. Ciuflea – bd. Dacia (pînă la str. Trandafirilor, doar sensul de circulație din partea IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1) retur – str. Ciuflea – bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt – str. Toma Ciorba – bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt – PMAN (finiş).

Astfel, circulaţia transportului pe traseele menţionate va fi sistată şi redirecţionată pe străzile adiacente, iar conducătorii auto care traversează zona sînt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Pentru evitarea ambuteiajelor create în legătură cu desfășurarea maratonului, Poliția recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație și să manifeste disciplină în trafic.

Poliția recomandă șoferilor să nu parcheze automobilele pe străzile menționate, pentru a nu crea impedimente la buna desfăşurarea a evenimentului.

Cuvinte cheie:

Chisinau , maraton

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pașcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1464 locuitori

Pașcani este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Pașcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Hîncești și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de locuitori. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1554.

Citeşte mai departe