Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 august 2022, 11:15 views 3092
Cum vor călători pensionarii cu transportul public din capitală din 1 septembrie
29 august 2022, 11:15 views 3092

Cum vor călători pensionarii cu transportul public din capitală din 1 septembrie

Pensionarii din Chișinău vor continua să călătorească gratuit în transportul public din Chișinău și după 1 septembrie 2022, iar cei care vor veni din alte raioane ale țării vor fi nevoiși să scoată din buzunare șase lei pentru o călătorie sau să-și procure abonament. Precizările au fost făcute de Primăria capitalei la solicitarea portalului de știri Noi.md.

Fiind contactată de jurnalistul nostru, responsabilul cu presa din cadrul Direcției Transport, Veronica Baltag, a declarat că schimbări nu au survenit, chiar dacă în scurt timp ar urma să fie prezentat un regulament privind călătoriile în transportul public.

„Regulamentul încă nu este definitivat, dar pensionarii din Chișinău în continuare nu vor achita. În regulament doar va fi expusă o modalitate mai concretă - fie că prezintă legitimația, fie li se eliberează niște abonamente gratuite”, comunică Veronica Baltag.

Pentru pensionarii care vin din alte raioane ale R. Moldova și călătoresc cu transportul public din capitală nu sînt prevăzute niciun fel de facilități, pentru că: „Ei sînt din categoria călători obișnuiți - fie procură abonament, fie folosesc modalitatea de achitare unică”.

Din 1 iulie 2022, a intrat în vigoare noul tarif la transportul public din Chișinău. Pasagerii plătesc şase lei pentru o călătorie cu troleibuzul, autobuzul sau microbuzul. Pînă se va epuiza stocul existent, călătorii vor primi cîte trei bilete de doi lei pentru un drum cu autobuzul, troleibuzul sau microbuzul.

Pensionarii din Chișinău nu sînt afectaţi de această scumpire. De la începutul lunii iulie, ei călătoresc doar prezentînd legitimaţia de pensionar. Potrivit noii decizii a municipalităţii, peste jumătate din pasagerii transportului public de la Chişinău vor călători gratuit. De acest privilegiu vor beneficia invalizii, copiii de pînă la şapte ani şi elevii claselor primare dar şi toţi funcţionarii cu statut special.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.