Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 539 Vizualizări

Lucrările de reparație de pe viaductul de la Botanica, încearcă nervii șoferilor


Traficul de pe strada Ciuflea, direcția Centru, a fost, astăzi, suspendat. Potrivit Primăriei Chișinău, pe acest tronson au loc lucrări de montare a rețelelor de canalizare pluvială, iar din acest motiv transportul a fost redirecționat.

Șoferii au fost îndemnați să ocolească zona, dar, cu toate acestea, chiar de la primele ore ale dimineții, ambuteiajele nu au putut fi evitate. Conducătorii auto au avut nevoie de aproape o oră, pentru a trece viaductul. Lucrările vor continua timp de o săptămînă, iar traficul va fi suspendat pe strada Ciuflea, pe etape, în ambele direcții de circulație.

Ambuteiaje kilometrice, de dimineață, pe viaductul de la Botanica, direcția spre centru. Asta din motiv că un tronson de pe strada Ciuflea a fost închis. Deși anunțul a fost făcut din timp, iar șoferii au fost îndemnați să ocolească zona, cozile n-au putut fi evitate. La ora de vîrf, unii șoferii au așteptat aproape o oră, pînă au reușit să treacă viaductul. Mulți s-au plîns că, din această cauză, au întîrziat la serviciu.

„Stau de o oră aici, dar n-am fost la curent ce se întîmplă. Nu e nici un semn. - Aveți pasageri? - Nu, nu sînt pe rută acum, dar stau de o oră și cred că va mai dura jumătate de oră pînă ies.”

„De jumătate de oră aproximativ stau. Am citit, ieri, la noutăți, că va fi închis, dar am uitat și am venit pe aici. Asta e, sînt reparații.”

„S-ar putea dirija un pic altfel, semafoarele s-ar putea schimba.”

Ambulanțele au încercat în zadar să-și facă drum printre sutele de vehicule, care stăteau în ambuteiaj.

Circulaţia transportului public, de asemenea, a fost dată peste cap. Unele rute de troleibuz și autobuz au suferit modificări, însă chiar și așa, din cauza ambuteiajelor create, mijloacele de transport în comun au ajuns în stații cu întîrzieri de zeci de minute.

Pentru că mai repede ajungeau pe jos decît cu troleibuzul ori mașina, unii oameni au coborît din transport și au lut-o la pas.

Traficul rutier pe strada Ciuflea va fi suspendat timp de o săptămînă, pe etape, în ambele direcții de circulație, dar fără blocarea intersecțiilor. În această perioadă, în zonă, se vor schimba rețelele de canalizare pluvială. Lucrările au început de astăzi.

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit și el cu un mesaj pe Facebook la acest subiect. Edilul a îndemnat oamenii să fie înțelegători în privința incomodităților create, declarînd că este necesar să se intervină, pentru reparația rețelelor și străzilor. Totodată, Ceban a concretizat că a solicitat ca lucrările să fie efectuate cît mai operativ, iar toate serviciile să fie în teren, pentru a fluidiza traficul.

 

Cuvinte cheie:

reparatie , viaduct , Botanica

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciumai

Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1068 locuitori

Ciumai este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1068 de oameni. Satul Ciumai a fost atestat documentar în anul 1807.

Citeşte mai departe