Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 702 Vizualizări

Copiii din familii nevoiașe vor beneficia de excursii gratuite la Grădina Zoologică din capitală

Copiii din familii social vulnerabile vor beneficia de excursii gratuite la Grădina Zoologică din Chișinău. Acțiunea se desfășoară al doilea an consecutiv și va fi reluată în luna septembrie curent, transmite tv6.md.

Solicitată de agenție, șefa Secției științifico-educațională din cadrul Grădinii Zoologice, Olga Iuzvac, a specificat că excursiile sînt organizate de autoritățile locale din raioanele Republicii Moldova. „Copiii vin din diferite regiuni ale țării. Aceștia beneficiază de intrare gratuită și o excursie coordonată de un ghid. sîntem bucuroși să familiarizăm copiii cu lumea animalelor sălbatice, să le povestim despre viețuitoarele Grădinii Zoologice, modul de viață, alimentația și alte trăsături specifice acestora. Copiii participă cu interes la discuții și sînt fascinați de ceea ce văd”, a spus Olga Iuzvac.

Excursiile se desfășoară în zilele de joi și vineri, iar săptămînal parcul Zoo este vizitat de peste 100 de copii din familii social vulnerabile.

În prezent, la Grădina Zoologică din capitală sînt peste o mie de păsări și animale. Reprezentanții instituției au precizat că, în scurt timp, urmează a fi procurate și aduse la Chișinău și alte vietăți.

Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii pînă la vîrsta de 7 ani au acces gratuit, iar elevii, studenții și pensionarii achită o taxă de 5 lei.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gaşpar

Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Citeşte mai departe