Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 441 Vizualizări

Trei pasaje subterane din oraş au fost reparate


Trei dintre cele mai deplorabile pasaje subterane din oraş au fost reparate de Primăria Chișinău. Din veceuri publice, au fost transformate în treceri subterane comode pentru cetățeni.

Este vorba despre subterana de la Gara Auto de Sud, șos. Hîncești 145, subterana de lângă stația terminus al troleibuzelor nr. 9, șos. Hîncești 178 și subterana din preajma Ministerului Apărării, șos. Hîncești 86, transmite Noi.md.

De acum încolo oamenii pot merge în siguranţă prin aceste spaţii care anterior arătau ca nişte toalete publice.

Lucrările au fost efectuate în timp record şi au inclus: instalarea copertinelor la intrările în pasajele subteran, reparaţia scărilor, amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale, îndreptarea suprafeței pereților şi aplicarea teracotei, reparația tavanelor, instalarea sistemului de iluminare, curăţarea sistemelor de canalizare pluvială.
În total, costul lucrărilor a ajuns la 4,5 milioane de lei. În preajma subteranelor au fost schimbate stațiile de așteptare și instalat mobilierul urban.

Anterior ÎM Regia „EXDRUPO” a intervenit în zona din preajma acestor subterane cu decaparea asfaltului și așternerea altui strat, demontarea și montarea bordurilor noi, care au avut ca scop ermetizaurea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia.

Cuvinte cheie:

pasaj subteran , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărătenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Citeşte mai departe