Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 decembrie 2021, 16:00 views 2987
Cum îți poți petrece serile în ajunul sărbătorilor de iarnă: Programul evenimentelor
07 decembrie 2021, 16:00 views 2987

Cum îți poți petrece serile în ajunul sărbătorilor de iarnă: Programul evenimentelor

Ion Ceban a anunțat programul de festivaluri și concerte care se vor desfășura în această săptămână.

În această săptămână, în Chișinău vor avea loc mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Primarul general, Ion Ceban, a anunțat un program amplu de festivaluri și concerte.

Astfel, miercuri și joi, 8 și 9 decembrie, la ora 18:00, va avea loc Festivalul de trompete. Acesta se va desfășura în incinta Teatrului Ginta Latină de pe strada Sfatul Țării, 18.

Vineri, 10 decembrie, în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani va fi inaugurat Târgul de Crăciun. Evenimentul va începe la ora 17:00. Tot în această seară va avea loc concertul aniversar al formației "Gândul Mâței" – 20 de ani de activitate, cu începere la ora 19:00, la Centrul de Cultură şi Artă Ginta Latină, strada Sfatul Țării, 18.

Și în weekend vom avea parte de mai multe evenimente. Sâmbătă, 11 decembrie, va avea loc concursul Internațional Folk în Chișinău, în memoriam Iurie Sadovnic. Evenimentul va începe la ora 18:00, în incinta Centrului de Cultură şi Artă Ginta Latină. Iar duminică, cu începere la ora 18:00, se va desfășura Gala Laureaților concursului Internațional Folk în Chișinău, Recital Muzical.

Amintim că, în data de 1 decembrie, la Chișinău a fost dat startul sărbătorilor de iarnă. Primarul general, Ion Ceban, a aprins luminițele pe Pomul de Crăciun instalat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului". Tot aici a fost amenajat și un orășel de Crăciun.

Edilul-șef a menționat că pe întreaga durata a sărbătorilor de iarnă în toate sectoarele Capitalei sunt planificate mai multe evenimente.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul va organiza Târgul de Crăciun în acest an. Potrivit premierului, va fi un târg de promovare a produselor autohtone.

Totodată, în Chișinău, dar și în 10 raioane ale țării, va fi organizată o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.

"Audiența va fi formată inclusiv din copii orfani și persoane vulnerabile. Încercăm să le aducem acestor oameni o bucurie de Crăciun", a comunicat Natalia Gavrilița.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , sarbatoare , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.