Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2021, 16:30 views 1953
Primăria capitalei a redus numărul de rute a troleibuzului turistic
05 noiembrie 2021, 16:30 views 1953

Primăria capitalei a redus numărul de rute a troleibuzului turistic

Directia generală economie, comerț și turism a Consiliului Municipal Chișinău informează despre modificarea orarului troleibuzului turistic, odată cu trecerea la ora de iarnă.

Astfel, începînd cu 6 noiembrie, se suspenda două rute din programul troleibuzului turistic (10:00 și 18:00), iar circulația acestuia va fi organizata după cum urmează: prima rută la ora 12:00 (excursie în l. rusă), a doua rută la ora 14:00 (excursie în l. engleză), iar cea de a treia, și ultima, rută la ora 16:00 (excursie în l. de stat).

Startul rutelor troleibuzului turistic se află în apropierea Arcului de Triumf din capitală.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copiii pînă la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte. Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie — 30 lei.

Orarul va putea fi modificat în funcție de fluxul de călători sau a modificărilor ce pot apărea în traseul turistic.

Potrivit oficialilor municipalității, lansarea troleibuzului turistic a avut ca scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, locuitorii și oaspeții capitalei au în acest mod posibilitatea să cunoască istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților care au locuit în capitală.

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.