Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 septembrie 2021, 15:00 views 1940
MAI a prezentat un set de propuneri pentru fluidizarea traficului rutier în capitală
22 septembrie 2021, 15:00 views 1940

MAI a prezentat un set de propuneri pentru fluidizarea traficului rutier în capitală

Specialiști în domeniul circulației și siguranței rutiere ai Ministerului Afacerilor Interne s-au întîlnit ieri în prima ședință de lucru cu reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, comunică MOLDPRES.

În cadrul întrunirii a fost analizată situația din capitală, fiind evidențiate principalele cauze care creează impedimente în traficul rutier, în special la sensurile giratorii și la trecerile de pietoni.

Colaboratorii Inspectoratului Național de Securitate Publică au prezentat misiunile de care sînt responsabile echipajele poliției și și-au arătat disponibilitatea de a conlucra cu reprezentanții primăriei pentru soluționarea cît mai urgentă a tuturor problemelor existente.

Totodată, polițiștii au venit și cu un set de propuneri către municipalitate printre care: reorganizarea circulației rutiere pe anumite porțiuni de drum, amenajarea cu iluminare și semafoare inteligente a sensurilor giratorii cu risc sporit de ambuteiaje, dar și a trecerilor pietonale, efectuarea calitativă și întreținerea marcajelor rutiere, instalarea în locuri vizibile a indicatoarelor rutiere, amenajarea locurilor de parcare și a stațiilor de oprire pentru transportul public.

De asemenea, conducerea MAI a reiterat inițiativa unui proiect de lege care va permite agenților constatatori din cadrul primăriei să documenteze conducătorii auto pentru parcare neregulamentară.

Un alt subiect discutat se referă la cursele ilegale care au loc la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș, acestea fiind un risc major de accidente în traficul rutier. În context, vor fi realizate operațiuni speciale pentru identificarea acestor curse și documentarea șoferilor implicați.

La finalul ședinței a fost întocmit un plan de acțiuni, care urmează a fi realizate în următoarea lună precum și monitorizarea implementării acestora prin implicarea directă a grupului comun de lucru.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

MAI , Chisinau , traficul rutier

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.