Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iulie 2021, 16:30 views 2751
În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz
Foto: chisinau.md
21 iulie 2021, 16:30 views 2751

În Chișinău a fost lansată o nouă rută de troleibuz

Primăria municipiului Chișinău a lansat astăzi ruta 28 de troleibuz, care va face legătura dintre cartierul Poșta Veche și sectorul Botanica.

Șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat că municipalitatea a cheltuit opt milioane trei sute de mii de lei pentru construcția noii rețele electrice de contact necesară circulației troleibuzelor și că, pe o porțiune de doi kilometri a străzii Columna, pe care va circula troleibuzul 28, a fost interzisă parcarea. „Am avut mai multe solicitări din partea locuitorilor cartierului Poșta Veche de a lansa încă o rută de troleibuz care să le ușureze deplasarea către centrul orașului și Botanica", a spus Mihalache.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că traseul de circulație a troleibuzelor pe strada Columna vine să ofere o alternativă transportului public în cazul în care traficul prin Piața Marii Adunări Naționale ar fi suspendat. Edilul capitalei a specificat că este conștient de impedimentele care vor apărea în trafic pentru conducătorii autovehiculelor, dar "transportul public trebuie să aibă prioritate".

Ceban a adăugat că traficul rutier în municipiul Chișinău este supraaglomerat. „Zilnic în oraș circulă aproximativ 400 de mii de autovehicule, în timp ce capacitatea de fluidizare rutieră este de doar 90 de mii de mașini". "Transportul public trebuie să aibă întîietate, mai ales atunci cînd o cer chișinăuienii", a subliniat edilul.

La rîndul său, directorul general al Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a specificat că pe traseul lansat astăzi vor circula șase troleibuze, care vor avea un interval de 15 minute între ele. Oficialul a adăugat că, în caz de necesitate, numărul acestora ar putea fi suplimentat. Traseul tur-retur al acestei rute are o lungime de 26 de km.

Ruta de troleibuz nr. 28 „str. Ceucari – str. Burebista" va avea următorul itinerar:

Tur: str. Ceucari – str. Calea Orheiului – bd. Renașterii Naţionale – bd Gr. Vieru – str. C. Tănase – str. B. Bodoni – str. Columna – str. V. Alecsandri – str. București – str. Ciuflea – bd. C. Negruzzi – bd. Iu. Gagarin – șos. Muncești.

Retur: str. Burebista – str. Sarmizegetusa – bd. Decebal – bd. Iu. Gagarin - C. Negruzzi – str. Ciuflea – str. București – str. A. Pușkin – str. C. Tănase – bd. Gr. Vieru – bd. Renașterii Naţionale – str. Calea Orheiului – str. Ceucari.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.