Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2021, 13:00 views 3033
Cozi la maratonul vaccinării, la Palatul Republicii
17 iulie 2021, 13:00 views 3033

Cozi la maratonul vaccinării, la Palatul Republicii

La primele ore ale dimineții, oamenii au format cozi la maratonul vaccinării, la Palatul Republicii. Imunizarea a început cu jumătate de oră înaintea programului stabilit, ca oamenii să nu aștepte. După o oră de la deschiderea maratonului, au fost vaccinați circa 1000 de persoane, transmite IPN.

În total, astăzi urmează a fi imunizate cu a doua doză de Sputnik-V 4000 de oameni. La maraton sunt prezenți 250 de lucrători medicali, dar și polițiști, voluntari care au grijă ca procesul să se desfășoare în siguranță. În apropiere de Palatul Republicii sunt instalate corturi, bănci, grupuri sanitare mobile.

Potrivit lui Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, sunt imunizate aproximativ 1200 de persoane pe oră. La ora 9.00, s-au vaccinat circa 2800 de persoane, iar rândul s-a iepuizat până la temperaturile caniculare. În total, au fost create 30 de linii de imunizare.

Boris Gîlcă a anunțat că, în paralel cu maratonul vaccinării la Palatul Republcii, activează toate cele 70 de puncte de vaccinare din Chișinău, centrul municipal de vaccinare, punctele mobile (troleibuz și autobuz), unde doritorii se pot vaccina cu serurile Astra Zeneca și Johnson&Johnson.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, care în Republica Moldova a început la 2 martie, au fost administrate peste 848 de mii de doze de ser, iar circa 350 de mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

vaccin , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.