Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iunie 2021, 15:30 views 2775
Alei, piste de bicicliști și 460 de locuri de parcare. Cum arată acum parcul „La Izvor”
24 iunie 2021, 15:30 views 2775

Alei, piste de bicicliști și 460 de locuri de parcare. Cum arată acum parcul „La Izvor”

Lucrările de amenajare a trotuarului în parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, drumarii au început să așterne asfaltul pe trotuarele din fața parcului unde nu existau pînă acum, decît băltoace de apă și noroi.

„Ne-am propus ca în maximum 2 săptămîni să fie finalizați 3 km de trotuar în parc.

Acțiunile fac parte din proiectul de reabilitare a parcului „La Izvor”. Deși lucrările de amenajare continuă, spațiul s-a schimbat esențial, dintr-un parc lăsat în paragină, într-o zonă plăcută pentru toți cetățenii”, a punctat acesta.

Edilul spune că sînt amenajate aleile pietonale și pistele pentru bicicliști, au fost instalate sistemele de iluminat public și irigare, mai multe terenuri de sport și de joacă pentru copii.

„Totodată, la intrarea în parc am construit un havuz iluminat artistic, iar vizavi este pregătit terenul pentru amenajarea unei parcări cu circa 460 de locuri. Urmează să realizăm multe alte obiective în acest parc și ne-am propus să fie sportiv, fiind unul din cele mai mari parcuri”, a conchis edilul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , amenajare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
157 locuitori

Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.