Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 581 Vizualizări

Adio, gropi! În capitală, au început lucrările de injectare cu beton asfaltic


În municipiul Chișinău au început lucrările de injectare cu beton asfaltic pe străzile principale. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, în prezent se lucrează pe şos. Munceşti, str. Calea Orheiului, bd. Dacia. Acestea sînt unele dintre cele mai lungi străzi din capitală, de importanță majoră şi asigură accesul la intrările și ieșirile din oraș.

Pe parcursul săptămînii trecute compania contractată de către municipalitate pentru a lichida situaţiile de avarie pe străzile capitalei, a efectuat lucrări de injectare a găurilor pe str. Petricani ( segment M. Viteazul – şos. Balcani). De asemenea s-a lucrat la plombarea rosturilor pe podurile M. Viteazul, Sîngera, Viaduct, inclusiv accesul spre comuna Budești.

„Precizez că la 29 aprilie ÎM Regia “EXDRUPO” a finalizat licitația organizată pentru achiziţia betonului asfaltic la cald, procedură care în prezent se află la faza de analiză a ofertelor.

Doar că, menţionez cu regret că Ministerul Economiei și Infrastructurii încă nu a suspendat unele elemente cu privire la eliberarea certificatelor de conformitate de către laboratoarele acreditate, conform ultimelor discuții pe care le-am avut cu toți reprezentanții la Guvern, iar ca urmare, au de suferit toţi cetățenii Republicii Moldova, inclusiv chișinăuienii.

Odată cu iniţierea masivă a lucrărilor de reparaţie a străzilor, zilnic pe site-ul primăriei va fi publicat graficul adreselor unde se va interveni, pentru ca participanţii la trafic să fie informaţi şi să evite sectoarele respective.

În paralel, în prezent se lucrează la reparaţia str. I. Creangă şi sînt pregătite procedurile pentru demararea reparaţiei curente a str. V. Belinski, care de asemenea este un tronson foarte important în sectorul Buiucani. Totodată, se lucrează la proiectul - linia de contact Columna. Această stradă va face legătura dintre sectorul Rîşcani, Ciocana cu cartierul Telecentru din sectorul Centru.

Vom merge pe căile legale pentru a finaliza toate procedurile şi a interveni pe străzile capitalei, cît de curînd posibil, deoarece avem o infrastructură degradată a drumurilor după perioada rece”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparația drumurilor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîşla

Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Citeşte mai departe