Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 636 Vizualizări

La Chișinău va fi reabilitat încă un pasaj subteran


La Chișinău va fi reabilitată încă o trecere subterană.

Acest lucru a fost relatat de Primarul General al municipiului capitalei Ion Ceban, menționînd că este vorba despre trecerea subterană de la sensul giratoriu de lîngă Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, scrie noi.md.

„Astăzi au început acţiunile de evacuare a gheretelor care erau amplasate în această subterană, iar în a doua jumătate a lunii aprilie vor fi iniţiate lucrările de reparaţie. Acestea vor include reabilitarea scărilor, pereţilor, tavanului şi podelelor, dar şi curăţarea canalizării pluviale. La fel, va fi modernizat sistemul de iluminat şi vor fi instalate camere de supraveghere video”, a specificat Ion Ceban.

Potrivit lui, toate subteranele pînă la renovare erau invadate de gherete și de mizeria lăsată în urma acestora, iar pentru trecători rămînea o cărărușă îngustă.

 „Această subterană este a doua ca mărime din capitală, după cea de la intersecţia str. Ismail şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt. Amintesc că în zonă sînt efectuate deja lucrări de schimbare a bordurilor ca parte a proiectului de reparație a străzii Ion Creangă care se efectuează în prezent”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnîi Octeabri

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Citeşte mai departe