Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 718 Vizualizări

În capitală a fost lansată etapa a doua a proiectului privind taxarea electronică


În capitală a fost lansată astăzi etapa a doua a proiectului–pilot de tichetare electronică în transportul public, care permite cetățenilor să achite călătoria fără numerar, comunică MOLDPRES.

Prezent la evenimentul desfășurat în cadrul Parcului nr.1 de troleibuze, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că inițierea acestui proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea transportului public din capitală prin oferirea unor servicii de calitate cetățenilor, iar cu suportul partenerilor și a tehnologiilor, această inițiativă poate fi implementată ulterior în cadrul regiilor de transport public municipal.

La rîndul său, Sergiu Stoianov, manager de dezvoltare VISA pentru R. Moldova, a precizat că utilizarea tehnologiilor inteligente în transport este o tendință la nivel global, iar acest lucru urmează a fi utilizat pe deplin în transportul public din Chișinău pentru a oferi confort călătorilor.

În cadrul celei de-a doua etape, 57 de unități de transport public de pe rutele de troleibuze nr. 10, 22 și 30 și rutele de autobuze nr. 2 și 5, vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor fără numerar.

Astfel, terminalele mobile ale taxatorilor din troleibuze și autobuze acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

De asemenea, este testată și tehnologia Tap to Phone, care permite taxatorului din unitatea de transport public să utilizeze smartphone-ul din dotare pe post de terminal, oferind posibilitatea călătorilor să achite rapid și sigur plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, smartwatch, brățara fitness sau alt dispozitiv.

Prima etapă a programului pilot a fost lansată la 16 martie curent, în parteneriat cu compania MasterCard, cu care municipalitatea a semnat un memorandum de colaborare.

Cuvinte cheie:

transport , taxa , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Citeşte mai departe