Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 583 Vizualizări

Transportatorii protestează: Cursele regulate de călători, sistate pentru o zi


Microbuzele care circulă pe 28 de rute municipale nu vor ieşi astăzi pe linie. Totodată, peste 2.000 de mijloace de transport de pe rutele interurbane vor staţiona. Angajaţii protestează, astfel, împotriva restricţiilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite publika.md.

De săptămâna trecută, transportatorii au anunţat un protest de proporţii în toată ţara. Şoferii sunt nemulţumiţi că ultima decizie a autorităţilor îi obligă să nu ia mai mulţi pasageri decât jumătate din capacitatea mijloacelor de transport.

În weekend, Comisia Naţională a anunţat că sistează aceste restricţii până în 28 februarie, dar transportatorii nu au renunţat la protest. Autorităţile municipale au anunţat că toate troleibuzele şi autobuzele din Chişinău vor fi scoase pe rute.

Contactată telefonic, consiliera primarului Capitalei, Natalia Ixari, ne-a comunicat că numărul autobuzelor şi trolebuzelor va rămâne acelaşi, însă vor activa fără pauza de masă. Totuşi, aseară, edilul Ion Ceban a spus că va scoate pe străzile din oraş tot efectivul de transport. Iar o companie de taxi a anunțat că va oferi astăzi câte o călătorie gratuită.

Cuvinte cheie:

protest , microbuz

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Citeşte mai departe