Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 februarie 2021, 11:15 views 3697
Transportatorii protestează: Cursele regulate de călători, sistate pentru o zi
23 februarie 2021, 11:15 views 3697

Transportatorii protestează: Cursele regulate de călători, sistate pentru o zi

Microbuzele care circulă pe 28 de rute municipale nu vor ieşi astăzi pe linie. Totodată, peste 2.000 de mijloace de transport de pe rutele interurbane vor staţiona. Angajaţii protestează, astfel, împotriva restricţiilor impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite publika.md.

De săptămâna trecută, transportatorii au anunţat un protest de proporţii în toată ţara. Şoferii sunt nemulţumiţi că ultima decizie a autorităţilor îi obligă să nu ia mai mulţi pasageri decât jumătate din capacitatea mijloacelor de transport.

În weekend, Comisia Naţională a anunţat că sistează aceste restricţii până în 28 februarie, dar transportatorii nu au renunţat la protest. Autorităţile municipale au anunţat că toate troleibuzele şi autobuzele din Chişinău vor fi scoase pe rute.

Contactată telefonic, consiliera primarului Capitalei, Natalia Ixari, ne-a comunicat că numărul autobuzelor şi trolebuzelor va rămâne acelaşi, însă vor activa fără pauza de masă. Totuşi, aseară, edilul Ion Ceban a spus că va scoate pe străzile din oraş tot efectivul de transport. Iar o companie de taxi a anunțat că va oferi astăzi câte o călătorie gratuită.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

protest , microbuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.