Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 470 Vizualizări

Explozie la Botanica într-un bloc de locuit cu 6 etaje


Foto: Noi.md

Explozie într-un bloc de pe strada Independenţei. Zeci de echipe de salvatori, ambulanţe și echipaje ale poliției se află acum la faţa locului, scrie Noi.md.

Potrivit poliției, explozia s-a produs la ora 20:00 pe strada Independentei 12/1. De vină ar fi o butelie de gaz. Potrivit martorilor, explozia s-a produs într-un bloc de locuit cu cinci etaje, cel puțin trei persoane au fost transportate de urgență la spital.

 

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5.

Păreții portanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărămături. Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor prleminare doi minori în vîrstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit.

Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii "Valentin Ignatenco" în stare stabilă satisfăcătoare. La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate. Cauza și circumstanșele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

Cuvinte cheie:

explozie , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuizăuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Citeşte mai departe