Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 445 Vizualizări

Școală ruso-moldovenească Nr.6 din capitală, tot mai aproape de a fi redeschisă


Foto: noi.md

Direcția Educație a sectorului Botanica anunță licitație pentru elaborarea documentației de proiect în vederea reparării fostei școli ruso-moldoveneștei Nr. 6 din stra.Cuza-Voda 17/3, transmite Noi.md.

Pentru elaborare a documentației de proiect sînt prevăzute cheltuieli de 1,280,000.00 lei, iar ofertele vor putea fi depuse pînă pe 12 martie curent.

Autoritățile municipale și-au propus să repare instituția de învățămînt și să o redeschidă după ce locuitorii sectorului Botanica s-au plîns de faptul că nu au unde își duce copiii la școală.

 Instituția a fost închisă anul 2012, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne. Ulterior, consilierii municipali au anulat hotărîrea și au întors obiectivul în proprietatea municipalității. Între timp clădirea distrusă s-a transformat într-un refugiu pentru narcomani și oamenii străzii, iar locuitorii din regiune s-au plîns în repetate rînduri că nu se simt în siguranță.

 Și primarul Ion Ceban a declarat că instituția va fi reparată și va primi din nou elevi, ținînd cont că în acest sector cererile pentru școlarizare sînt multe la număr.

Cuvinte cheie:

scoala , reparatie , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
693 locuitori

Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.

Citeşte mai departe