Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 februarie 2021, 09:30 views 3455
Școală ruso-moldovenească Nr.6 din capitală, tot mai aproape de a fi redeschisă
Foto: noi.md
23 februarie 2021, 09:30 views 3455

Școală ruso-moldovenească Nr.6 din capitală, tot mai aproape de a fi redeschisă

Direcția Educație a sectorului Botanica anunță licitație pentru elaborarea documentației de proiect în vederea reparării fostei școli ruso-moldoveneștei Nr. 6 din stra.Cuza-Voda 17/3, transmite Noi.md.

Pentru elaborare a documentației de proiect sînt prevăzute cheltuieli de 1,280,000.00 lei, iar ofertele vor putea fi depuse pînă pe 12 martie curent.

Autoritățile municipale și-au propus să repare instituția de învățămînt și să o redeschidă după ce locuitorii sectorului Botanica s-au plîns de faptul că nu au unde își duce copiii la școală.

 Instituția a fost închisă anul 2012, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne. Ulterior, consilierii municipali au anulat hotărîrea și au întors obiectivul în proprietatea municipalității. Între timp clădirea distrusă s-a transformat într-un refugiu pentru narcomani și oamenii străzii, iar locuitorii din regiune s-au plîns în repetate rînduri că nu se simt în siguranță.

 Și primarul Ion Ceban a declarat că instituția va fi reparată și va primi din nou elevi, ținînd cont că în acest sector cererile pentru școlarizare sînt multe la număr.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , reparatie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.