Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 619 Vizualizări

Situația epidemiologică din Chișinău este alarmantă


Foto: newsmaker.md

În spitalele municipale din Chișinău a scăzut numărul locurilor disponibile pentru tratarea pacienților cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința serviciilor municipale că a crescut numărul bolnavilor de coronavirus care necesită tratament spitalicesc și că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratament a pacienților bolnavi de COVID-19.

„În instituțiile municipale de sănătate sunt internați 1320 de bolnavi de coronavirus, iar capacitatea maximă este de 1400 de paturi de tratament", a precizat Bucearschi.

Oficialul a menționat că, la finele săptămînii trecute, instituțiile municipale de sănătate au creat un surplus de 237 de locuri, ajungînd la capacitatea maximă.

„În toate instituțiile municipale de sănătate au fost create locuri suplimentare de tratament, au fost improvizate locuri de tratament chiar și în birourile angajaților, și am ajuns la capacitatea maximă de 1400 de paturi de spital + 200 de locuri în Centrul de triere de la MOLDEXPO", a spus Bucearschi.

În același timp, șefa direcției municipale de sănătate a declarat că a crescut numărul cazurilor grave și foarte grave de coronavirus.

„În spitale sunt internați 50 de pacienți care se află într-o stare foarte gravă, iar 368 se află în stare gravă, alte 827 de persoane se află în stare medie", a spus oficialul.

De asemenea, Bucearschi s-a arătat îngrijorată față de creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 înregistrate la copii cu vîrsta cuprinsă între 13 – 17 ani.

„2,7 la sută din numărul total al cazurilor de coronavirus îl reprezintă copiii cu vîrste între 13-17 ani", a subliniat Bucearschi.

Pînă la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 176 752 de cazuri de COVID-19. 3780 de persoane au decedat din cauza infecției, printre care 87 de lucrători medicali.

Cuvinte cheie:

coronavirus , spital , pacient

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buzduganii de Sus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Citeşte mai departe