Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 februarie 2021, 19:00 views 2300
„Mafia publicitară” este în disperare. Declarație
02 februarie 2021, 19:00 views 2300

„Mafia publicitară” este în disperare. Declarație

„Mafia publicitară" este disperată astăzi și încearcă să intimideze Primăria Chișinău și personal pe primarul general, pentru a-și apăra propriile interese.

Despre aceasta a vorbit edilul capitalei în cadrul unei conferințe de presă, unde a venit cu o reacție asupra acuzațiilor consilierilor din fracțiunea PAS din CMC, care, în părerea primarului, fac lobby pentru o companie de publicitatea ce vrea să pună monopol.

În special, Ceban a menționat că cei care au venit cu acuzații despre așa zilele încălcări, au interese proprii susținînd pe unele rude.

„Chișinăul arată mai bine fără sute de panouri uriașe, orașul a devenit în cele din urmă vizibil. Aceasta este părerea orășenilor, dar unii dintre consilierii municipali, care au propriile interese în acest domeniu, nu cred. În ceea ce privește pretinsele oferite de mine preferințele uneia sau altei companii, declar: în timp ce sînt primar, nu voi permite Epamedia sau oricărei alte companii să monopolizeze piața publicității din Chișinău", a subliniat primarul general.

Ion Ceban a menționat că regulamentul privind panourile publicitare a fost prezentat de societatea civilă în decembrie 2019, după care a fost discutat foarte mult timp și foarte larg atît cu reprezentanții companiilor de publicitate, cît și cu societatea civilă. El a reamintit, de asemenea, avertismentul că, dacă acest regulament nu va fi aprobat pînă la 31 decembrie, demontarea panourilor publicitare va continua.

„sînt criticat pentru demolarea chioșcurilor și panourilor publicitare. Dar în spatele tuturor acestor critici și acuzații sînt oameni de afaceri, iar în spatele meu sînt locuitorii din Chișinău, iar pentru mine prioritatea este interesele lor. Și toate aceste personaje mă pot critica de dimineață pînă seara – nu-mi pasă de asta", a spus primarul capitalei.

Ion Ceban a sugerat că în viitor vor fi mult mai multe declarații și acuzații, deoarece „febra" pre-electorală nu este departe, dar a menționat că nu a avut timp să vorbească, deoarece în oraș era multă muncă.

„Astăzi, de exemplu, sînt de la ora 8.30 la întîlniri și discuții pe diverse teme și proiecte. Și scopul lor este să creeze interferențe, să ne pierdem timpul cu tine, pe care îl putem petrece cu alte lucruri cu adevărat importante. Mafia publicitară este astăzi disperată, amenință cu proteste, mă dau în judecată. Ei au tot dreptul să acționeze în cadrul legii, nu mă deranjează – vom da în judecată", a punctat edilul.

Reamintim că în decembrie anul trecut, Ion Ceban a insistat asupra adoptării unui regulament privind publicitatea stradală, astfel încît ordinea completă să fie restabilită în această zonă.

Sursa: ionceban.md

Cuvinte cheie:

Ion Ceban , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.