Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 507 Vizualizări

Piața Centrală, tot mai pustie


Gerul de afară îngreunează condițiile de lucru ale comercianților care vînd în piețe. Marți, cînd au fost înregistrate cele mai joase temperaturi din această iarnă, vînzătorii s-au plîns de lipsă de cumpărători.

Ce-i drept, nici comercianții nu prea au ieșit la muncă, așa că tarabele pentru legume erau goale, iar cei care, totuși, au decis să-și pună marfa la vedere, au fost nevoiți să îndure frigul, transmite Tv8.md.

Pentru a evita pierderile din cauza înghețului, vînzătorii își apără produsele, învelindu-le cu haine groase, plapume ori carton. Aceștia spun că administrația pieței ar trebui să le asigure codiții de muncă și pe timp de ger. Dar, pentru că asta nu se întîmplă, deocamdată, ei se descurcă singuri, așa cum pot.

„- Așa îl protejați de îngheț? – Da. Altfel cum să îl protejez? – Dar dumneavoastră cum rezistați? – Ne îmbrăcăm mai bine și rezistăm. Nu stăm toată ziua și ne ducem acasă.”

„- A înghețat puțin. – A înghețat? – Da, dar varza își revine și cumpărătorii o procură. – Dar cum dumneavoastră o protejați ca să nu înghețe? – O învelim, haine călduroase, adică plapume și cutii de carton.”

 

Cuvinte cheie:

Chisinau , Piața Centrală

Localităţile Moldovei şi diasporei

Răcăria

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1425 locuitori

Răcăria este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răcăria și Uşurei. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 174 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1425 de oameni. Satul Răcăria a fost menționat documentar în anul 1809.

Citeşte mai departe