Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2020, 15:25 views 2530
Chironda: Chișinăul nu seamănă cu un oraș, ci cu un sat mare cu troleibuze
18 februarie 2020, 15:25 views 2530

Chironda: Chișinăul nu seamănă cu un oraș, ci cu un sat mare cu troleibuze

Chișinăul seamănă mai mult nu cu capitala Moldovei, ci cu un sat mare.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței serviciilor municipale de către viceprimarul Victor Chironda.

Potrivit lui, pînă în prezent, toată lumea a făcut ceea ce a vrut, iar rapoartele de la persoanele responsabile se aseamănă cu "comunicate de pe front". El și-a exprimat indignarea față de ceea ce se întîmplă.

"Cum s-a întîmplat că în acest oraș toată lumea face ce vrea? Mii de anexe, garaje, mașini abandonate, îngrădiri ilegale, terenuri ocupate ilegal. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în oraș. Cum s-a întîmplat că ați aflat acum ce se întîmplă în sectoarele dumneavoastră? Sau această informație era cunoscută și numai acum a devenit publică?" a întrebat de Victor Chironda.

El a dat pretorilor o lună pentru a restabili ordinea în domeniile sale de responsabilitate, în caz contrar a promis că de acest lucru se va ocupa conducerea Primăriei. De asemenea, el a dispus continuarea demolării construcțiilor ilegale din capitală.

Sursa: aif.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Victor Chironda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.