Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 martie 2012, 14:55 views 6743
29 martie 2012, 14:55 views 6743

Сonsilierii au interzis propaganda homosexualităţii în raionul Basarabeasca

Pe teritoriul raionului Basarabeasca trebuie să fie interzisă oficial propaganda homosexualităţii. Cu cererea de a adopta o astfel de decizie s-a adresat la consilierii Consiliului raional clerul bisericilor ortodoxe. Apelul a fost prezentat de vice-preşedintele raionului Ivan Achiruș.

După cum a menționat protopopul Bisericii Sf. Nicolae părintele Dumitru, problema nu ține de preferinţele politice, ci de decizia pe care o va adopta Consiliul. Potrivit preotului, consilierii ar trebui nu doar să interzică manifestațiile homosexualilor în Basarabeasca, dar și să-şi exprime atitudinea față de Legea antidiscriminare, asupra adoptării căreia  insistă susţinătorii Alianţei pentru Integrare Europeană. Aprobînd Legea în general, slujitorii bisericii insistă asupra modificării articolului cu ​​privire la drepturile minorităţilor sexuale.

Că legea nu poate fi adoptată în forma ei actuală au fost de acord toți consilierii. Dar Stepan Surdu a cerut să nu fie neglijate, în acelaşi timp și drepturile omului, chiar dacă acesta are o orientare sexuală diferită. Această declaraţie vice-preşedintele raionului a apreciat-o ca susținere a homosexualilor de către consilier.

 

Sursa: www.bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.