Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 mai 2018, 11:30 Muzica clasica views 15139
Baronul romilor din Bălţi şi-a măritat nepoata în vîrstă de 16 ani (Video)
02 mai 2018, 11:30 Muzica clasica views 15139

Baronul romilor din Bălţi şi-a măritat nepoata în vîrstă de 16 ani (Video)

Nuntă mare în nordul Republicii Moldova. Baronul romilor din Bălţi şi-a măritat nepoata. Tînăra de doar 16 ani a purtat o rochie de trei mii de euro, decorată cu pietre Svarovski. Nunta s-a jucat trei zile şi trei nopţi, conform tradiţiilor ţigăneşti. Mirii au primit în dar o grămadă de bani şi kilograme de aur.

Maria şi-a cunoscut alesul pe cînd avea doar 14 ani. După o relaţie de doi ani au decis să-şi lege destinele, iar în noapte de Paşti a fost furată de mireasă.

Diadema, dar şi rochia care cîntăreşte peste 10 kg, decorată cu pietre Svarovski, au fost aduse de peste hotare.

Deşi abia a absolvit gimnaziul şi are doar 16 ani, Maria este considerată bună de măritiş. Potrivit tradiţiei ţigăneşti, cheltuielile pentru întîmpinarea oaspeţilor şi pregătirea miresei şi le-au asumat buneii Mariei, cei care au crescut-o.

Mirele, Odisei, are 19 ani şi a venit să-şi ia aleasa într-o limuzină de lux, însoţit de câţiva călăreţi. Potrivit tradiţiei, viitorul soţ trebuie să plătească două kg de aur pentru a-şi primi iubita.

Abia după achitarea taxei mirele şi-a primit mireasa.

Rudele mirilor, veniţi din toate colţurile ţării, le-au dorit tinerilor fericire şi bunăstare.

Cheltuielile pentru nuntaşi cad în grija socrilor mari. Dar, în comunitatea romilor, este foarte importantă cinstea fetei, care se demonstrează , după miezul nopţii. Atunci miresei i se leagă o panglică roşie la mînă. În caz contrar, părinţii fetei trebuie să plătească o amendă de aproape 50 de mii de euro.

Nunta Mariei şi a lui Odisei a ţinut trei zile, ca-n basme.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

nunta , Balti , romi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.