Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 iulie 2022, 15:00 Meşteşuguri populare views 2757
Reforma învățămîntului scoate Sindicatul Universității Agrare la protest
Foto: uasm.md
06 iulie 2022, 15:00 Meşteşuguri populare views 2757

Reforma învățămîntului scoate Sindicatul Universității Agrare la protest

Sindicatul Universității Agrare din Moldova anunță un protest în fața Guvernului R. Moldova. Potrivit unui anunț făcut de universitate, protestul va avea loc mîine, 7 iulie, transmite Știri.md.

Acțiunea este întreprinsă în legătură cu intenția Ministerului Educației de a implementa reforma învățămîntului. Mai exact Universitatea Agrară, dar și alte trei instituții, ar urma să treacă în gestiunea Universității Tehnice, iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” ar urma să preia administrarea Universității de Stat din Tiraspol și a Universității de Stat „Grigorii Țamblac” din Taraclia.

Reamintim că luni, 27 iunie, Ministerul Educației a prezentat publicului spre discuție noul său concept de reformare a învățămîntului superior.

Potrivit deciziei autorităților, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Academia de Administrare Publică, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și cîteva institute de cercetări.

Totodată, Academia de Studii Economice va integra Institutul Național de Cercetări Economice.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
1062 locuitori

Bolţun este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bolţun este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1062 de oameni. Bolțun a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.