Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iunie 2022, 10:30 Meşteşuguri populare views 1427
În locul fostei cafenele Gulliver din Parcul Valea Morilor ar putea apărea un nou local
Foto: tv8.md
28 iunie 2022, 10:30 Meşteşuguri populare views 1427

În locul fostei cafenele Gulliver din Parcul Valea Morilor ar putea apărea un nou local

Clădirea fostei cafenele Guliver din parcul Valea Morilor, care aparține municipalității, va fi dată în chirie pentru suma de 2 milioane de lei anual. Spațiul adjudecat la licitație va fi renovat din banii companiei cîștigătoare, iar în curînd în acel loc ar putea apărea o nouă cafenea sau un restaurant, spun responsabilii de la primărie. În aceeași zi au mai fost scoase la licitație, pentru închiriere, alte 10 spații, informează moldovenii.md cu referire la tv8.md.

„Clădirea fostei cafenele Gulliver de aici din parcul Valea Morilor se află acum într-o stare deplorabilă. O bucată de acoperiș s-a prăbușit deja, iar bucăți de tencuială cad. Pentru a împiedica accesul trecătorilor, ușa de la intrare a fost închisă cu un lacăt”, a declarat reportera TV8, Dumitrița Ungureanu.

În curînd, clădirea ar putea arăta altfel după ce spațiul, de 100 de metri pătrați, a fost scos la licitație de municipalitate pentru închiriere. Compania care a cîștigat licitația urmează să o renoveze și, cel mai probabil, în acel loc va fi o nouă cafenea sau un restaurant, spune șeful Direcției generale economie, comerț și turism din cadrul primăriei.

„Aceste încăperi vor fi utilizate doar în scopuri compatibile cu destinația spațiilor verzi. Adică locatarul care a adjudecat acest contract va putea fi desfășura acolo activități ce țin de prestarea serviciilor de alimentație publică, vorbesc de cafenea, pizzerie sau un restaurant. Sau alte activități compatibile pentru tipul unităților horeca”, a menționat șef al Direcției generale economie, comerț și turism, Primăria Chișinău, Roman Vitiuc.

Renovarea clădirii i-a bucurat pe locuitorii capitalei, care vor ca imobilul să aibă un aspect îngrijit. Nu prea sînt încîntați de ideea că acolo se va deschide o cafenea ori un restaurant.

„- Trebuie să fie reconstruit ceva nou sau de adus în stare bună pentru că e periculoasă clădirea. De multe ori văd copii care merg pe deasupra unde acoperișul e stricat și să nu cadă cineva.
- O cafenea sau un restaurant ar fi binevenit?
- Cred că cafenele și buticuri sînt destule aici, poate o zonă de agrement pentru copii”, a vorbit șeful Direcției generale economie, comerț și turism, Primăria Chișinău, Roman Vitiuc.

„Acum această clădire nu mai are față, trebuie reconstruită sau trebuie construit ceva noi. Dar aici e o amplasare bună, a fost o cafenea unde oamenii mîncau sau consumau băuturi.”

„Cafenele deja avem, e plină Valea Morilor de cafenele. E clar că trebuie făcut ceva că amplasarea e foarte bună.”

„Poate nu neapărat o cafenea, să fie o clădire de închiriere a bicicletelor sau jucării pentru copii. Asta sigur va fi mai bine decît o clădire părăsită”, au declarat cîțiva trecători.

Spațiul va fi dat în chirie pentru o perioadă de 7 ani, iar noii chiriași vor achita anual municipalității 2 milioane de lei, un preț de 50 de ori mai mare decît prețul de pornire a licitației. Clădirea nu poate fi însă demolată și nici privatizată, spune reprezentantul primăriei.

„Privatizarea încăperilor nelocuibile de pe proprietate muncipală nu este posibilă și nu poate fi efectuată nici în condițiile contractului pe care-l semnăm noi, dar nici în condițiile prevederilor actuale a cadrului normativ”, a menționat șeful Direcției generale economie, comerț și turism, Primăria Chișinău, Roman Vitiuc.

Banii obținuți din chirie vor intra în contul Întreprinderii muncipale „Direcția parcurilor, cultură și odihnă” care este gestionarul obiectivului. Am luat legătura cu compania care a cîștigat licitația, reprezentanții însă ne-au declarat că deocamdată nu pot spune ce planuri au în privința clădirii.

 

 

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.