Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2022, 11:30 Meşteşuguri populare views 2845
Ce se planifica anterior să fie construit pe locul Stadionului Republican din Chișinău?
Foto: aif.md
26 aprilie 2022, 11:30 Meşteşuguri populare views 2845

Ce se planifica anterior să fie construit pe locul Stadionului Republican din Chișinău?

Anterior, pe locul fostului Stadion Republican din Chișinău era planificată construirea unui nou stadion de fotbal cu o capacitate de 30 de mii de persoane, conform standardelor FIFA, dar ideea nu a fost implementată din cauza respingerii de către arhitectul șef al orașului a soluției delicate propuse la problema parcărilor auto pentru acest obiect.

Despre acest lucru a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

El a menționat că, potrivit persoanelor responsabile la acea vreme pentru Inspecția de stat în construcții și pentru Planul General, în 2005, UEFA era gata să investească 15 milioane de euro în construcția pe locul Stadionului Republican din Chișinău a unui nou stadion de fotbal, conform standardelor FIFA, dar cu o capacitate în tribunele sale pentru 30 de mii de persoane, conform standardelor FIFA.

Problema cea mai dureroasă a fost cu amplasarea parcărilor pentru mașini. Problema parcării a avut o soluție delicată, controversată, dar acceptabilă.

"Există un viaduct în apropiere. S-a decis construirea unei parcări mari sub pod și a unei treceri pietonale mare la o distanță de 5 minute pentru vizitatorii stadionului. Apoi, din anumite motive, au apărut întrebări și, inclusiv cu implicarea fostului arhitect șef al orașului, s-a decis renunțarea la această idee și construirea unui nou stadion lîngă circ, dar acolo erau deja alte probleme", a spus Alexandr Odințov.


Potrivit lui, teritoriul fostului Stadion Republican din Chișinău în planul general actualizat a fost desemnat ca zonă hotelieră.

"În 2008, au fost aprobate regulamentul de urbanism, iar teritoriul stadionului este desemnat acolo ca zona C5 - construcție comercială de tip hotel, construcție înaltă. Se preconiza plasarea unui obiect similar acolo. Dar în cele din urmă s-a renunțat. A existat un concurs de idei și, ca urmare a presiunii și intrigilor extreme, s-a decis construirea unui nou stadion lîngă circ, dar această idee nu a fost pusă în practică din cauza altor probleme", a declarat președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
176 locuitori

Holoşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Drochia și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 176 de oameni. Satul Holoşniţa Nouă a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.