Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 572 Vizualizări

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative despre fapta eroică a lui Vasili Suvorin


Foto: facebook.com/Алексей Петрович

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative distruse de vandali, care în urmă cu trei ani a perpetuată fapta eroică a locotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor invadatorilor fasciști.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa din rețeaua socială de unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare "August", Alexei Petrovici.

"Acum trei ani, am imortalizat fapta eroică a sublocotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor superioare ale invadatorilor fasciști. Peste șase luni, niște ticăloși au distrus fără milă plăcile. După cum ne-am așteptat, vandalii nu au fost găsiți. În schimb unii jurnaliști au reușit să facă mare zarvă, înscriind cu pricepere componenta politică de care aveau nevoie. Ne-a luat doi ani și jumătate pentru a restabili justiția istorică. Prea mult timp, după părerea mea...", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare.

 

 

 

 

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiţcanii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Citeşte mai departe