Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Satul Cocieri, vizitat de Ministrul Apărării
Foto: provincial.md

Satul Cocieri, vizitat de Ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, şi şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, au efectuat o vizită de lucru în Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, dislocat în satul Cocieri, raionul Dubăsari.

Viorel Cibotaru şi generalul de brigadă Igor Gorgan s-au familiarizat cu activitatea şi condiţiile de instruire ale pacificatorilor moldoveni, dar şi cu infrastructura unităţii, în cadrul cărora aceştia îşi îndeplinesc serviciul militar. În acest sens, au fost verificate cazarma Batalionului, sala de forţă inaugurată recent, dar şi cantina unităţii, care urmează să fie renovată în 2015.

Ulterior, ministrul Apărării şi comandantul Armatei Naţionale au vizitat Memorialul Eroilor căzuți în războiul din 1992 şi piatra de temelie a viitorului monument al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din satul Cocieri.

Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii a fost creat la 29 iulie 1992.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

armata , ministru , Moldova , pacificatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.