Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2013, 15:40 Ministerul Justiţiei views 10403
06 noiembrie 2013, 15:40 Ministerul Justiţiei views 10403

Copiii, obişnuiţi de mici cu modul sănătos de viaţă


Foto: trm.md

Pentru a combate virozele, în această perioadă, medicii recomandă să consumăm mai multe fructe şi legume. De sfatul medicilor ţin cont şi administraţia celor patru grădiniţe din Pelinia, Drochia, relatează trm.md.

Copiii cunosc că o alimentaţie corectă te poate apăra de mai multe boli. Iar la descărcatul proviziilor bucătăresele sunt ajutate şi de micuți. După muncă, masa e mai gustoasă, iar pofta este mai mare.

“Suntem asiguraţi cu fructe şi legume prin achiziţionarea pe care o face primăria de la agentul economic. Produsele se achiziționează trimestrial sau după necesităţi. Ne străduim achiziţionarea s-o facem în limita posibilităţilor pentru că pe piaţă permanent găsim varză proaspătă, morcov şi alte legume”, a spus Violeta Țurcan, director al unei grădinițe din satul Pelinia.

Administraţia locală spune că a achiziţionat deja produsele necesare pentru cele patru grădiniţe din localitate. Fructele şi legumele sunt procurate de la agenţii economici din sat care dau asigurări că producţia lor este fără nitraţi.

Cele patru grădinițe care activează în satul Pelinia sunt frecventate de peste 400 de copii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , sanatate , educatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.