Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3830
Un sat din Moldova a intrat în carantină
05 noiembrie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3830

Un sat din Moldova a intrat în carantină

Decizia a fost luată în legătură cu acutizarea situației pandemice și numărul mare de persoane infectate cu COVID-19.

În satul Cernoleuca din raionul Dondușeni a fost instituită carantină pentru o perioadă de două săptămîni. Despre aceasta a comunicat într-o postare pe Facebook Inspectoratul de Poliție din Dondușeni.

Potrivit Poliției, în legătură cu agravarea situației epidemice și numărul major de persoane infectate cu COVID-19 în localitate, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să impună carantina în această localitate, transmite sputnik.md.

Oamenii legii au atenționat în privința măsurilor de control și combatere a infecției cu noul coronavirus.

Astfel, nu va mai fi permisă organizarea pieței în sat, este sistată activitatea localurilor de agrement.

Magazinele alimentare din localitate își vor reduce programul de lucru cu ajustarea orarului de funcționare în intervalul orelor 7.00-17.00, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Pensiile, alocațiile sociale de stat și alte prestații sociale pentru persoanele vîrstnice vor fi distribuite la domiciliu de către poștaș cu însoțirea unui angajat al IP Dondușeni. La solicitarea plătitorilor, la domiciliu vor fi achitate și facturile pentru energie electrică, telefonie fixă etc.

Oficierea serviciilor divine și înmormîntările se vor desfășura strict în aer liber(curtea bisericii).

Elevii din sat trec la instruirea în regim online, inclusiv cei care studiază în alte instituții de învățămînt din raion.

Locuitorilor din Cernoleuca li se interzice să părăsească domiciliu și a se deplasa pe teritoriu satului în intervalul orelor 19.00-05.00.

În ziua alegerilor se va permite deplasarea locuitorilor la secția de votare pentru exercitarea dreptului de vot (cu excepția, persoanelor bolnave de COVID-19, persoanelor aflate în carantină și autoizolare, persoanelor care din alte motive nu se pot prezenta la urnele de vot, dar care prealabil au înaintat cereri pentru votarea la locul aflării) cu respectarea strictă a măsurilor de protecție.

Amintim că ieri în Republica Moldova au fost confirmate 1020 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sat , carantina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.