Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 septembrie 2018, 17:05 Partenerii noştri views 12544
Dovleacul de jumătate de tonă, crescut în Moldova (Foto)
05 septembrie 2018, 17:05 Partenerii noştri views 12544

Dovleacul de jumătate de tonă, crescut în Moldova (Foto)

Un locuitor din satul Ratuș, raionul Criuleni, a crescut cel mai mare dovleac din Moldova. Acesta cîntărește nu mai puțin de 500 de kilograme.

Planta a crescut în condiții naturale. Aceasta nu este prima dată cînd agricultorul Vasile Spînu crește un dovleac atît de mare, însă anul acest spune că a bătut recordul atins pînă acum, relatează Vocea Basarabiei.

Dovleacul este comestibil, iar semințele vor fi colectate pentru anii viitori. Dovleacul va fi expus pe 22 septembrie la festivalul "Bostaniada" din satul Bălăbănești.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

dovleac , Criuleni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.