Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 535 Vizualizări

Liceul din Sălcuța, renovat în totalitate


De pe locul 218 - pe locul 22. Atît de mult a avansat Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din SălcuțaCăușeni după rezultatele obținute la examenele de bacalaureat. Această reușită remarcabilă se datorează transformării prin care a trecut liceul în ultimii ani, urmare a investițiilor din cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Din 2018, cînd a fost finalizată reparația capitală a liceului, dotările și amenajările în instituție s-au ținut lanț. Toate clasele au fost dotate cu mobilierul nou, au fost amenajate cabinetele și laboratoarele de fizică, biologie și chimie. A fost dotat cu echipament specializat centrul multilingv și cu utilaj de bucătărie cantina școlară.

Administrația liceului însă nu s-a limitat la investițiile proiectului. Din bugetul instituției, pe parcursul ultimilor ani, au fost procurate calculatoare, televizoare, table interactive, iar pe lîngă sala de sport, au fost amenajate o sală de forță și o sală de tenis de masă. Mai mult, după redeschiderea liceului renovat capital, în instituție a fost înființat și un muzeu școlar.

Acum liceul dispune de absolut toate condițiile de învățare în conformitate cu standardele educaționale, lucru care a influențat pozitiv reușita copiilor la examenele naționale. Pentru comparație, în anul 2017, Liceul Teoretic „Meșterul Manole” s-a clasat pe locul 218 urmare a rezultatelor la BAC, cu media de promovare 6,24. Doi ani mai tîrziu, liceul a urcat vertiginos pe poziția 22 printre liceele din țară, cu o medie de 7,66.

Cuvinte cheie:

reparatie , liceu , Căușeni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Saca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Citeşte mai departe