Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 707 Vizualizări

La Criuleni va fi construită o unitate de procesare a sub-produselor de origine animală


Foto: criuleni.md

La Criuleni va fi creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman. Deputații au votat, în prima lectură, un proiectul de lege cu privire la alocarea unui lot de teren pe care urmează să fie amplasată unitatea.

Lotul pe care va fi construită stația are o suprafață de 2,5 de ha și, în prezent, se află în gestiunea Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni”. Conform prevederilor legale, va fi necesară schimbarea destinației terenului – din ”agricol” în ”pentru construcții”.

Crearea sistemului de gestionare a sub-produselor de origine animală va avea loc în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

Proiectul de lege a fost susținut de 70 de deputați și va fi supus votului în cea de-a doua lectură.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghioltosu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Citeşte mai departe