Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 februarie 2021, 15:30 views 3936
Cum arată
24 februarie 2021, 15:30 views 3936

Cum arată "drumul secolului XXI" din satul Ivancea

Locuitorii satului Ivancea sînt indignați de starea groaznică a drumurilor lor, pe care, în starea lor actuală, poți merge numai cu un tractor sau cu tancul. Ei cer primarului să facă un drum normal, pentru ca localnicii să poată merge pe el, transmite Noi.md.

În special, localnicii au plasat pe rețelele de socializare un videoclip cu acest drum, menționând că acum este pur și simplu imposibil de mers pe jos sau cu mașina pe el.

"Măcar cu căruța, măcar cu tractorul mergi. Încercați să mergeți sau să intrați în ogradă. La primărie ne spun că avem un drum foarte bun, minunat.

Dar e imposibil să mergi pe jos au cu mașina pe acolo. Să vină Primarul cu mașina, să vadă totul cu ochii săi și să înțeleagă ce probleme au oamenii cu acest drum", menționează cetățenii.

Ei au subliniat că de-a lungul drumului pe o distanță de 150 de metri în fiecare casă trăiesc oameni, aproximativ 60 de persoane care au cel puțin 20 de copii care merg la școală.

"Este cel mai populat drum din sat, iar oamenii nu pot merge nici la școală, nici la muncă. Sînt și oameni bolnavi. Cum va ajunge la ei ambulanța pe drumul ăsta sau, Doamne ferește, mașina de pompieri?", spun cetățenii.

Oamenii speră că primarul din Ivancea îi va auzi și va face ceva pentru a le asigura, în sfîrșit, un drum normal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sat , drum , Ivancea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.