Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 mai 2019, 13:00 views 18260
Localnicii din sudul țării se plîng că vremea rea le-a adus pagube semnificative
25 mai 2019, 13:00 views 18260

Localnicii din sudul țării se plîng că vremea rea le-a adus pagube semnificative

A plouat abundent și cu grindină în sudul Moldovei, în după-amiaza zilei de astăzi, 24 mai, fiind afectate satele Cișmichioi și Etulia, scrie Gagauzinfo, citat de IPN.

Din imaginile video transmise de un localnic, se vede cum străzile au fost acoperite de bucăți de gheață, iar mai multe curți au fost inundate. Potrivit sătenilor, vremea rea le-a adus pagube semnificative.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, solicitată de IPN, a declarat că nu au fost sesizări și nu au fost deocamdată raportate distrugeri în cele două localități. În schimb, salvatorii au intervenit la Slobozia Mare, raionul Cahul, pentru a tracta două autovehicule proiectate într-un șanț. Victime nu au fost înregistrate.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

ploi , Găgăuzia , pagube

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.